Termeni şi condiţii de utilizare a site-ului bateriirevolt.ro

Conform art.4 din OG 99/2000 “consumator” inseamna „orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care cumpara, dobandeste, utilizeaza ori consuma produse sau servicii in afara activitatii profesionale”, „comerciant” e ”persoana fizica sau juridica autorizata sa desfasoare activitati de comercializare a produselor si serviciilor de piata;” In aceeasi Ordonanta a Guvernului 99/2000, art.34, vanzarea la distanta este definita ca fiind „acea forma de vanzare cu amanuntul care se desfasoara in lipsa prezentei fizice simultane a consumatorului si a comerciantului, in urma unei oferte de vanzare efectuate de acesta din urma, care in scopul incheierii contractului, utilizeaza exclusiv tehnici de comunicatie la distanta”.

SC VESNA REFURBISHING SRL, cu sediul social in loc. Cluj-Napoca, jud. Cluj, str. T.Brediceanu, nr.7, inscrisa la Registrul Comertului cu numarul J12/5925/2017, CUI 38315766, capital social subscris si varsat 200 lei, detine calitatea de autor, proprietar, administrator al site-ului www.bateriirevolt.ro

Condiţii generale pentru utilizarea site-ului

Utilizarea site-ului bateriirevolt.ro de catre dumneavoastra este conditionata de respectarea conditiilor generale de acces si de utilizare detaliate mai jos („Condiţii generale”), precum si de respectarea ansamblului de legi aplicabile. Atunci cand accesati site-ul, cand il parcurgeti si il utilizati, dumneavoastra acceptati implicit si neconditionat Termenii si Conditiile Generale, care prevaleaza asupra oricarei alte intelegeri pe care ati putea s-o aveti cu VESNA REFURBISHING SRL.

Drepturi de proprietate intelectuala; drepturi de autor asupra informatiilor existente pe site
Toate lucrarile integrate in acest site sunt proprietatea SC VESNA REFURBISHING SRL sau a unor terti care au autorizat SC VESNA REFURBISHING SRL sa le utilizeze.
Reproducerile, pe hartie sau digitale, ale site-ului sus mentionat si/sau ale informatiilor si/sau produselor care sunt reproduse pe site sunt autorizate cu conditia ca acestea sa fie destinate unei folosinte strict personale, excluzand orice utilizare in scopuri publicitare si/sau comerciale si/sau de informare, astfel incat sa se conformeze dispozitiilor legislative privitoare la proprietatea intelectuala.
Cu exceptia dispozitiilor de mai sus, orice reproducere, prezentare, utilizare sau modificare partiala sau integrala a site-ului , indiferent prin ce procedeu ori pe ce suport, a diverselor produse care il compun, fara a se fi obtinut in prealabil autorizatia de la SC VESNA REFURBISHING SRL, este strict interzisa si constituie INFRACTIUNE ce se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

Informaţii despre produse si servicii. Drepturile comerciantului

Conform articolului 64 din OG 99/2000, art.64, VESNA REFURBISHING SRL are obligatia de a aduce „cu buna-credinta la cunostinta consumatorului, la solicitarea acestuia, pe langa informatiile furnizate prin etichetare, marcare si ambalare si informatii corecte si utile privind caracteristicile produsului sau serviciului, conditiile de vanzare si modul de utilizare.”

Caracteristicile generale si imaginile produselor comercializate in Romania si prezentate pe site sunt conforme cu realitatea si apartin VESNA. Acestea sunt existente la momentul redactarii sau actualizarii diferitelor pagini ale site-ului si pot fi verificate utilizand trimiterile catre firmele producatoare.

VESNA isi rezerva dreptul de a modifica/actualiza informatiile ce figureaza in prezentul site pe internet, fara preaviz, tinand cont de trasatura interactiva a site-ului.

Preturile sunt afisate in RON, avand TVA inclus.
Preturile nu contin taxa de transport. (sectiunea Livrare)
Ofertele speciale, reducerile si promotiile sunt in limita stocului disponibil si sunt marcate corespunzator.
Codurile de reduceri au termen de valabilitate si se pot folosi doar pentru comenzile online.

VESNA este la dispozitia dumneavoastra pentru orice informatie, in special referitoare la tarife, la disponibilitatea modelelor prezentate, precum si la cele mai recente produse. VESNA informeaza imediat clientul privind primirea comenzii/cererii, trimitandu-i acestuia un mesaj de confirmare. In cel mai scurt timp (corespunzor programului de lucru mentionat pe site), clientul va fi contactat telefonic pentru reconfirmarea comenzii, urmand a-i fi furnizate date privind facturarea si livrarea produselor comandate. Nu se expediaza produsele fara verificarea in prealabil a compatibilitatii acumulatorului cu masina deservita si fara confirmarea comenzii clientului.

VESNA nu isi asuma responsabiliatea pentru comenzile nefinalizate intentionat sau nu, nici pentru erorile cauzate de conexiunea defectuasa la reteaua de internet. Doar comenzile in urma carora primiti un email de confirmare, se considera a fi finalizate cu succes si pot fi vizualizate de administratorii bateriirevolt.ro

VESNA isi rezerva dreptul de a modifica/actualiza informatiile ce figureaza in prezentul site pe internet, mai ales pe cele referitoare la caracteristicile tehnice, la prezentate si la preturi, in orice moment, fara preaviz, tinand cont de trasatura interactiva a site-ului.

VESNA isi rezerva dreptul de a publica doar comentariile decente, pertinente, legate de produsele comercializate pe site si de serviciile oferite.

Drepturile si obligatiile consumatorului / cumparatorului

Drepturile cumparatorului:

Cumparatorul are dreptul de a fi tratat cu respect, de a fi ascultat si corect informat asupra produselor, caracteristicilor si a preturilor produselor ce urmeaza a fi achizionate.

Cumparatorul se poate asigura de validitatea comenzii facute on-line, doar dupa primirea mesajului de confirmare redactat si trimis automat de sistemul de administrare a site-ului. In caz contrar (neprimirea acelui email de instiintare/confirmare) indica nefinalizarea comenzii, fapt pentru care angajatii VESNA nu pot o pot onora. Mentionam ca aceste situatii pot aparea fie dintr-o completare necorespunzatoare a campurilor necesare finalizarii comenzii fie datorita unei erori de trimitere si in acest caz, va rugam sa ne contactati.

Cumparatorul are dreptul de a reclama bateriile cu defect de fabricatie si de a fi despagubiti conform normelor in vigoare si a celor ce privesc „garantia” unui produs (mai multe detalii gasiti in sectiunea UTIL). De asemenea, in cazul unei nemultumiri privind proasta functionare a unui produs, cumparatorul are dreptul de a trimite spre diagnozare acel produs, firmei vanzatoare. Mentionam, ca in aceasta situatie cheltuiala transportului va fi suportata de catre cumparator. In ambele cazuri, utilizatorul are obligatia de a prezenta produsele curate, in stare incarcata (valabil pentru acumulatori), impreuna cu certificatul de garantie si actul aditional cumpararii bateriei (bon fiscal sau factura).

Cumparatorul are dreptul de a refuza un produs care prezinta urme vizibile de lovire, deteriorare de orice natura, modificarea dimensiunilor originale si de a face pe loc o plangere catre firma transportatoare (Curier), insotita de preferinta de imagini care atesta acea situatie.

Cumparatorul are dreptul de a returna produsele achizitionate, in anumite conditii. Va rugam cititi informatiile din capitolul „Politica de returnare a produselor”

Cumparatorul are dreptul de a-si expune impresiile legate de produsele si serviciile firmei VESNA GC SRL.

Obligatiile cumparatorului

Cumparatorul are obligatia:
-de a cunoaste toate indatoririle care ii revin si informatiile furnizate de vanzator privind exploatarea produsului achizitionat
-de a trata cu respect vanzatorul
-de a informa corect vanzatorul despre produsele pe care doreste sa le achizitioneze
-de a furniza date corecte si complete despre datele de facturare si adresa de livrare
-de a furniza date corecte si complete despre autovehiculul pe care doreste sa monteze acumulatorul achizitionat, pentru a beneficia de garantie
-de a respecta comanda facuta si de a ridica produsul comandat
-de a achita produsul achizitionat
-de a exploata corespunzator produsul achizitionat inainte de a-l reclama pe motiv de proasta functionare
-de a prezenta vanzatorului, la cererea acestuia, actele de achizitionare si certificatul de garantie validat, in cazul unei reclamatii
-de a prezenta vanzatorului, produsul reclamat in stare integra, curat, fara urme vizibile de deteriorare
-de a suporta cheltuielile de transport in cazul unor reclamatii nefondate
-de a preda la schimb acumulatorul vechi (conform HG1132/2008) sau de a achita taxa de depozit de 10% si taxa de manipulare deseu (daca acea din urma exista)

Limitarea responsabilităţii

Utilizatorul foloseşte site-ul pe riscul propriu. În nici un caz, SC VESNA REFURBISHING SRL nu va putea fi făcuta responsabila pentru daune directe sau indirecte şi în special pentru prejudiciul material, pierderea de date sau de program, prejudiciul financiar, rezultând din accesul sau utilizarea acestui site sau a tuturor site-urilor care sunt legate de el. Conţinutul site-ului este prezentat fără nici o garanţie, de nicio natură.
Informaţiile asupra serviciilor corespund unei definiţii la momentul redactării lor sau al actualizării diverselor pagini ale site-ului; ele sunt oferite numai cu titlu informativ şi deci nu sunt şi nu trebuie să fie considerate ca o ofertă contractuală a produselor şi serviciilor oferite de SC VESNA REFURBISHING SRL. Erori sau omisiuni pot interveni.
Accesul la serviciile prezentate pe site poate face obiectul unor restricţii. Trebuie deci să vă asiguraţi că legea ţării de unde se stabileşte conectarea vă autorizează să accesaţi site-ul nostru.

VESNA nu se face raspunzatoare pentru deteriorarile survenite in timpul transportului si mai ales dupa primirea coletelor cu produsele achizitionate. Recomandam clientilor de a refuza coletele desfacute sau care prezinta urme vizibile de lovire, deteriorare de orice natura, modificarea dimensiunilor originale si de a face pe loc o plangere catre firma transportatoare (Curier), insotita de preferinta de imagini care atesta acea situatie.

Pentru orice sugestie sau nemultumire, va rugam sa ne contactati, folosind Formularul de contact

Politica de facturare si plati

Conform legii 677/2001 privind comertul electronic, este necesara eliberarea unui document fiscal care sa confirme vanzarea unui anumit produs. Astfel, clientul este obligat de a furniza vanzatorului datele de facturare (persoana fizica sau juridica) pentru intocmirea acelui document (factura sau bon fiscal). ATENTIE! In lipsa acestui act nu se poate acorda garantie pentru produsul respectiv.

Lucrand cu sistem ramburs in cont colector, VESNA nu este obligata de a elibera chitanta pentru produsele livrate curier. Chitanta este eliberata de firma transportatoare. Clientul este, in acest sens, dator de a pastra chitanta si de a o atasa facturii eliberate de vanzator. Pentru achizitiile facute personal se elibereaza factura insotita de chitanta sau bon fiscal.

Garantii

Garantia bateriilor auto este valabila 12 sau 24 luni de la data achizitionarii, in functie de tipul de baterie aleasa (declasata sau refurbished) si in cazul respectarii conditiilor de depozitare, intretinere si exploatare. Mai multe detalii despre acordarea garantiei, gasiti la pagina UTIL. Certificatul de garantie oferit odata cu achizitionarea bateriei, trebuie validat (verificarea incarcarii instalatiei electrice a autovehiculului, la un service autorizat), pastrat, alaturi de bonul fiscal sau factura.

Bateria cu defect de fabricatie constatat in perioada de garantie, va fi remediata sau inlocuita gratuit cu o baterie de aceeasi capacitate, care beneficiaza in continuare de garantie pe perioada ramasa

Bateriile reclamate vor fi tratate in conformitate cu Legea 449/2003 si OG21/1992 cu modificarile si completarile ulterioare. Pentru verificarea in termen de garantie, utilizatorul are obligatia de a prezenta bateria curata, in stare incarcata, impreuna cu cerificatul de garantie si actul aditional cumpararii bateriei (bon fiscal sau factura). Constatarile si mentiunile din certificatul de garantie se vor face numai de catre service-urile autorizate.

Anularea garantiei
 
Se pierde dreptul de garantie si nu se inlocuiesc bateriile in urmatoarele cazuri:
-nu sunt insotite de acte originale,
-lipsa, distrugerea sau modificarea datelor inscrise de producator pe baterie,
-nu prezinta viza de verificare a instalatiei electrice in termenul prevazut in certificatul de garantie,
-nu au rezolutia in clar „defect de fabricatie” aplicata de un service autorizat,
-au carcasele sparte (explodate) sau bornele deteriorate,
-sunt inghetate sau au placile deformate dupa inghet,
-au fost folosite nerecorepunzator printr-o alegere diferita de specificatia tehnica a autovehiculului,
-urme de supraincarcare (dopuri cu depuneri de masa activa, densitati variate de la un element la altul, electrolit colorat, nivelul electrolitului sub limita admisa (15 mm deasupra placilor).
 
Atentie! Costurile de remediere ale eventualelor reclamatii nefondate vor fi suportate de catre client. Bateriile vor fi diagnozate exclusiv la un service autorizat sau la sediul firmei.
 

Politica de returnare

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.G. 130/2000 (aplicabila persoanelor fizice). Acestea se pot returna in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 5 zile lucratoare de la primire. Returnarea produselor se face pe cheltuiala clientului, folosindu-se acelasi serviciu de transport prin care s-a facut expeditia. SC VESNA REFURBISHING SRL va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului, in conditiile in care produsul este in aceeasi stare ca la expedierea initiala. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Nu se accepta petru returnare produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, etc.,cauzate de client sau de proasta manipulare a transportatorului.

Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului, in urma unor notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform. Daca SC VESNA REFURBISHING SRL nu poate inlocui produsul cu unul conform, va restitui contravaloarea produsului.

SC VESNA REFURBISHING SRL poate percepe taxe suplimentare pentru returnarea produselor uzate, deteriorate, fara ambalaj etc., pentru aducerea lor la starea initiala. Aceste taxe pot avea o valoare cuprinsa intre 5-50% din valoarea initiala a produsului, in funtie de gradul de afectare a formei initiare a produsului/coletului.

Promotii

Conform art.32 din OG 99/2000, termenul „promotie” reprezinta „vanzarile cu amanuntul/vanzarile cash and carry/prestarile de servicii de piata care pot avea loc in orice perioada a anului, fara sa faca obiectul notificarii, cu conditia ca:

a) sa nu fie efectuate in pierdere;

b) sa se refere la produse disponibile sau reaprovizionabile, precum si la servicii vandute ori, dupa caz, prestate in mod curent;

c) produsele si serviciile promovate trebuie sa existe la vanzare pe durata intregii perioade a vanzarilor promotionale sau comerciantul va informa consumatorii ca oferta este valabila numai „ in limita stocului disponibil”.

VESNA REFURBISHING SRL asigura vizibilitatea pe site a produselor aflate in promotii incluzandu-le in categoria care poarta numele sugestiv de Promotii/Reducere, marcandu-le cu semnul ofertei speciale sau cel al procentajului „%”. Aceste produse promotionale sunt insotite adesea si de text care subliniaza acea promotie (reducere de pret, livrare gratuita, etc)

Drept aplicabil

Prezentele Condiţii Generale, precum şi orice litigiu în legătură cu sau decurgând din clauzele acestor Condiţii Generale sau din accesarea / funcţionarea / disfuncţionalitatea site-ului se supun dreptului intern român. Limba Condiţiilor Generale şi a site-ului este limba română. În caz de litigiu, numai instanţele româneşti vor fi considerate competente.

Actualizarea condiţiilor generale

VESNA îşi rezervă dreptul de a modifica şi actualiza în orice moment accesul la site, precum şi Condiţiile Generale. Aceste modificări şi actualizări sunt opozabile/aplicabile utilizatorului de îndată ce au fost postate pe site; prin urmare, utilizatorul trebuie să se raporteze în mod regulat la această rubrică pentru a verifica Condiţiile Generale în vigoare.

Politica de confidentialitate (GDPR)

Va multumim.
Echipa VESNA

© 2020 VESNA - Toate drepturile rezervate